Politika

Mandić: Odgovor DF-a biće poznat ako se podignu optužnice

Odgovor Demokratskog fronta (DF) na optužnice protiv njegovih članova zbog dešavanja uoči 16.oktobra biće poznat ako one budu podignute, kazao je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.
Mandić: Odgovor DF-a biće poznat ako se podignu optužnice
Portal AnalitikaIzvor

“Pozivamo Milivoja Katnića i šefa režima da ne idu tim putem, jer će to samo produbiti krizu u Crnoj Gori. Dozvolite da bude iznenađenje šta će biti naše rješenje”, poručio je Mandić u emisiji “Živa istina".

On nije htio da odgovori na konkretno pitanje da li planiraju, ukoliko neko iz DF-a bude procesuiran, da ustanu i izazovu sukobe na ulicama.

"Naše reakcije će biti takve da će o njima biti upoznata javnost u Crnoj Gori. Očekujem da će se, ipak, neko u Tužilaštvu dozvati pameti, kako se ne bi unaprijed razvijao scenario građanskih sukoba", rekao je Mandić.

Na konstataciju da prijetnjom neredima, ukoliko budu procesuirani, sebe stavljaju van zakona, i da, ne pristajući da u regularnoj proceduri dokažu nevinost, zapravo poručuju kako ne priznaju državu i institucionalni put do pravde, Mandić je kazao da specijalni državni tužilac nema dokaze.

"Katnić je potpuno promašio kada je obećao da ima kompletnu dokumentaciju o državnom udaru. Kada se ispostavilo da jesenji državni udar ne može da se zaokruži ni banalnim dokazima, prešlo se na izmišljanje proljećnog, na osnovu izjave nekakvog čovjeka koji je gostovao u TV emisiji”, kazao je Mandić. 

Prema njegovim riječima, taj čovjek je napisao 30-ak knjiga u kojima je pola Srbije osumnjičio, “i na osnovu toga pola Srbije bi trebalo pohapsiti”. 

“To je za državnog tužioca bila slamka spasa. On je zacrtao na samom početku da nas optuži, i sad šteluje i izmišlja dokaze", tvrdi Mandić.

On je kazao da će bivši srpski obavještajac Slavko Nikić uskoro dati izjavu povodom cijelog slučaja.

"Čitav proces koji pokreće tužilac počiva na izjavi Slavka Nikića i on će vrlo brzo dati kompletnu izjavu o čitavom slučaju. Dajem vam ekskluzivu. Dobro sam obavješten, znam šta radi tužilac, pratim njegovu kampanju, znam kome želi šta da podmetne", tvrdi Mandić ne otkrivajući izvore.

Na pitanje da li je rečenica, koju je izgovorio na konferenciji za novinare u utorak, da će “za svačiju glavu iz Fronta odletjeće još nečija" otvorena prijetnja, Mandić je odgovorio da bi je radije okarakterisao kao upozorenje.

"Jedna novinarka je na toj press konferenciji insistirala da se odredimo prema tome da li smo mi uplašeni, ili nijesmo, i ja sam odgovorio onako kakvo je prikladno bilo u tom momentu, za tu situaciju”, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, DF se nimalo ne šali kad kaže da mafija ima Crnu Goru i da je kontroliše. 

“Da je ovako, na nekoj konferenciji, odgovorio pokojni Duško Jovanović ili Pavle Bulatović, možda bi i danas bili živi. Mi jednostavno ne vjerujemo da institucije ove zemlje rade podjednako za sve. Ko meni garantuje da me neće, večeras kad izađem iz studija, ubiti neki narkoman koga je neko angažovaoi", naveo je Mandić.

On je rekao da vjeruje da će kandidat za gradonačelnika Nikšića, koalicije predvođene DF-om, biti biznismen Miodrag Davidović.

"Svi konstituenti koalicije su za to. Ja mislim da će on to da prihvati i najbolje da to čujemo od njega. On nema problema sa dolaskom u Crnu Goru, osim ako tužilac ne smisli nešto novo i za njega", kazao je Mandić. (mina)

Portal Analitika