Svijet

Keli: Bez drakonskih mjera protiv gradova koji prime izbeglice

Imigracione vlasti Sjedinjenih Američkih Država su ove nedjelje uhapsile stotine imigranata koji žive u Americi ilegalno u racijama širom zemlje, mada vlasti navode da ova akcija nije povezana sa nedavnom izvršnom naredbom koju je potpisao predsjednik Donald Tramp. Racije su imale za cilj kriminalce među ilegalnim imigrantima rekla je Džilijan Kristensen predstavnica Ministarstva za unutrašnju bezbjednost, primijetivši da su one dio rutinske akcije.
Keli: Bez drakonskih mjera protiv gradova koji prime izbeglice
Portal AnalitikaIzvor

Ovakve akcije su obavljene u bar šest država i obuhvataju gradove poput Atlante, Čikaga, Njujorka i Los Anđelesa, prenosi Glas Amerike.

Ministar za unutrašnju bezbjednost Džon Keli tokom posjete jednom od najbolje čuvanih dijelova američke granice sa Meksikom izjavio je da neće preduzeti "drakonske" mjere kada su u pitanju federalna sredstva za američke gradove koji pružaju utočište izbjeglicama.

Keli se sastao sa federalnim, državnim i lokalnim funkcionerima za sprovođenje zakona na granici između San Dijega u Kaliforniji i Tihuane u Meksiku i tu održao konferenciju za medije.

Na pitanje o izvještajima grupa aktivista o tome da su agenti za sprovođenje Američkih imigracionih i carinskih zakona uhapsili veliki broj ljudi koji su ilegalno u zemlji, ministar za unutrašnju bezbjednost je odbacio termin "uhapsili" i rekao da vlasti sprovode zakon.

Ukazao je da je nezamislivo da bilo koja jurisdikcija ne želi kriminalce van svojih zajednica.

Keli je istakao da bi bilo teško opravdati pružanje sredstava za sprovođenje imigracionog zakona gradovima koji odbiju da u tome sarađuju.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika