Politika

MARKOVIĆ: Najkompleksniji period u istoriji DPS-a

Prethodnih sedam i po mjeseci mjeseci bili su teški za Crnu Goru, i ujedno najkompleksniji period u istoriji Demokratske partije socijalista (DPS), ocijenio je zamjenik predsjednika te stranke, Duško Marković.
MARKOVIĆ: Najkompleksniji period u istoriji DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

On je na sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a podsjetio na, kako je rekao, beskrupulozan nasrtaj na sistem i državni integritet tokom predizborne kampanje, koji je podrazumijevao pripremu terorističkog napada koji bi imao nesagledive posljedice po Crnu Goru.

"Cilj je bio jasan - da se zaustavi Crna Gora na putu ka NATO-u i Evropskoj uniji (EU), i da se vrati na pogrešan kolosjek i pogrešnu stranu istorije", rekao je Marković, javlja RTCG.

Marković je kazao da se da se „veličina tog trenutka još nedovoljno sagledava“.

Uprkos tome, kako je rekao, Crna Gora je nadomak cilja, jer je proces NATO integracija u finalnoj fazi.

Marković je ocijenio da je napredak prema EU impresivan, i podsjetio da je Crna Gora otvorila 26 poglavlja, dok se očekuje otvaranje još dva, ali i početak zatvaranja poglavlja, što će označiti novu fazu odnosa Crne Gore i Unije.

"Svjesni smo da brzina napredovanja nije uslovljena kvalitetom rada. Veliki su izazovi pred EU, a politika proširenja nije prioritet", rekao je Marković.

On je dodao da vjeruje da će do kraja mandata Vlada na čijem je čelu okončati pregovarački proces.

Portal Analitika