Politika

Šahmanović tajno u Moskvi sa Čečenima o ,,investicijama“

Predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović otputovao je u četvrtak u Moskvu, kako bi sa zvaničnicima Čečenske republike ,,precizirao detalje o dolasku čečenskih investitora u Plav” - saopšteno je Pobjedi od više izvora bliskim Bošnjačkoj stranci i Demokratskom frontu.
 Šahmanović tajno u Moskvi sa Čečenima o ,,investicijama“
Portal AnalitikaIzvor

 Investicije od više od milion eura, Šahmanović je navodno, kako je ranije tvrdio, dogovorio sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom u Groznom gdje je boravio 22. i 23. januara kao dio delegacije Demokratskog fronta. Iako je Šahmanović u Moskvu doputovao u četvrtak redovnim letom iz Tivta u 14,50 sati, predsjednik opštine Plav je u izjavi za Pobjedu u četvrtak veče tvrdio da se nalazi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

- U inostranstvu jesam, ne mogu sada pričati - rekao je Šahmanović za Pobjedu da bi na ponovljeno pitanje novinara da li se nalazi u Moskvi saopštio da se ,,nalazi u Sarajevu“. Šahmanović juče nije odgovarao na brojne pozive i sms poruke iz redakcije Pobjede.

O svom novom putu u Moskvu Šahmanović nije zvanično obavijestio Bošnjačku stranku ali ni svoje partnere iz Demokratskog fronta sa kojima je i na čiju preporuku boravio u Groznom. Šahmanović je krajem januara decidno tvrdio da je dogovorio višemilionske investicije u opštinu Plav. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika