Društvo

MUGOŠA: Čine sve da onemoguće rad Komore

Dva inspektora rada i jedan zdravstveno-sanitarni obavili su juče nadzor u Ljekarskoj komori, saznaje Pobjeda.
MUGOŠA: Čine sve da onemoguće rad Komore
Portal AnalitikaIzvor

Ova posjeta sporna je za čelnika Komore dr Aleksandra Mugošu. On je za naš list kazao da prema informacijama kojima raspolaže inspektori nijesu imali zakonski osnov da obave nadzor.

- Tačno je da su prostorije Ljekarske komore posjetila tri inspektora Uprave za inspekcijske poslove. Međutim, nijesam uspio da saznam sadržaj prijave ni ko je podnosilac. Prema mojim saznanjima, zdravstveno-sanitarni inspektor nije imao nadležnost da obavi nadzor nad zakonitošću rada Komore, već je to isključiva odgovornost Ministarstva zdravlja. Samim tim, inspekcijski nadzor bio je nezakonit – kazao je Mugoša.

Opstrukcije?

On vjeruje da je riječ o opstrukciji, kako bi se onemogućilo funkcionisanje Komore. Stoga će, kaže dr Mugoša, zatražiti hitan sastanak sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem.

- S obzirom da je on odgovoran za zakonitost rada Ljekarske komore obavijestiću ga o nadzoru, ali i o svim neprijatnosti ma sa kojima sam se susreo u prvoj nedjelji mandata i nezakonitim radnjama koje su u međuvremenu sprovedene u cilju onemogućavanja rada Komore.

Pobjeda juče nije dobila odgovor od Uprave za inspekcijske poslove o tome da li je tačno da je zdravstveni inspektor obavio pregled u Ljekarskoj komori.

(opširnije u Pobjedi)

foto: CdM

Portal Analitika