Region

Potvrđena optužnica protiv Zdravkovića za pokušaj ubistva Beka

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Zdravkovića, kojom se tereti za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka ispred njegove porodične kuće na Senjaku u novembru 2014. godine, prenosi RTS.
Potvrđena optužnica protiv Zdravkovića za pokušaj ubistva Beka
Portal AnalitikaIzvor

Zdravkoviću se optužnicom, koju je 9. februara rješenjem potvrdilo krivično vanpretresno vijeće suda na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju.

Protiv navedenog rješenja okrivljeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja, navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se postupak protiv Zdravkovića spoji sa postupkom koji se vodi protiv Maje Adrovac, odnosno da im se sudi u jedinstvenom postupku.

Međitim, odluka o spajanju postupka može biti donijeta tek po pravosnažnosti optužnice protiv Zdravkovića.

Maja Adrovac se tereti za pomaganje u izvršenju pokušaja ubistva Milana Beka.

Krajem prošle godine Apelacioni sud je ukinuo presudu kojom je Androvac ljetos bila oslobođena tih optužbi i naložio da joj se suđenje ponovi u jedinstvenom postupku sa Zdravkovićem.

Zdravković je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Naime, prilikom hospitalizacije provjeren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Zdravković je u septembru zvanično iznio odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična djela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

RTS

Portal Analitika