Crna hronika

Specijalno Tužilaštvo bez komentara na odluku Suda u Beogradu

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da neće komentarisati odluku nadležnog suda u Srbiji da odbije kao neosnovan zahtjev za izručenje Crnoj Gori srpskog državljanina Nemanje Ristića, koji se traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.
Specijalno Tužilaštvo bez komentara na odluku Suda u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno Portalu Analitika da je da je nadležni sud u Srbiji našao da postoji osnovana sumnja da je Ristić krivična djela, za koja se tereti, učinio na teritoriji  Srbije, na kojoj činjenici i zasniva svoju odluku.

Kako se navodi u obrazloženju Višeg suda iz Beograda, djelo za koje se Ristić tereti počinjeno je na teritoriji Srbije, pa je samim tim izručenje nedozvoljeno.

- Izručenje nije u skladu sa zakonom Srbije, ni s ugovorom između Crne Gore i Srbije – piše o odluci beogradskog suda na koju ne postoji pravo žalbe.

Za drugog srpskog državljanina Predraga Bogićevića, čije izručenje traži Ministarstvo pravde Crne Gore, srpske vlasti donijele su odluku o izručenju.

Portal Analitika