Ostalo

SP: Crna Gora sa troje skijaša u Sent Moricu

Crnu Goru će na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Sent Moricu predstavljati Bojan Kosić, Ivana Bulatović i Nadežda Milošević, saopšteno je iz crnogorskog Skijaškog saveza.
SP: Crna Gora sa troje skijaša u Sent Moricu
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će crnogorski predstavnici takmičiti u slalomu i veleslalomu. Kosiću će to biti šesto, Bulatović će treći put nastupiti, dok će Milošević debitovati na šampionatima svijeta. Sa skijašima u Sent Moricu biće i direktor reprezentacije Rajko Kosić. 

“Nadamo se da će neko od njih troje u finalu voziti drugu vožnju. To bio za nas bio dobar rezultat”, kazao je Rajko Kosić agenciji MINA. Plasman u finale slaloma i veleslaloma skijaša izboriće 25 najboljih iz kvalifikacija. 

Bolje plasirani crnogorski takmičar naći će se u finalu, iako ne prođe kvalifikacije, na osnovu pravila Svjetske skijaške federacije koje 25 takmičara iz država koje nemaju predstavnika u finalnoj trci omogućava plasman na osnovu FIS rejtinga iako ga nijesu izborili u kvalifikacijama. 

Prvi nastup, crnogorski alpski tim imaće u četvrtak 13. februara, kad su na programu kvalifikacije za ženski veleslalom.

Finale ženskog veleslaloma i kvalifikacije skijaša u toj disciplini na programu su 16. februara, dok su za dan kasnije planirane finalne trku u muškom veleslalomu i kvalifikacije za ženski slalom.

Za 18. februar zakazano je finale u ženskom slalomu i kvalifikacije skijaša u toj disciplini. Šampionat će biti završen muškim slalomom 19. februara. 

Portal Analitika