Crna hronika

Uhapšeni maloljetnici osumnjičeni da su počinili 21 tešku krađu

Policija je uhapsila dvoje mololjetnih lica za koje se sumnja da su u Podgorici i Ulcinju provaljivali u ugostiteljske objekte, prodavnice i turističke organizacije i krali robu i novac. Ukupno je rasvijetljeno 21 krivično djelo a lišeni su slobode maloljetni F.M. (17) i K.M. (16) iz Podgorice.
Uhapšeni maloljetnici osumnjičeni da su počinili 21 tešku krađu
Portal AnalitikaIzvor

Maloljetnici su identifikovani na osnovu operativnih aktivnosti koje su službenici CB Podgorica intenzivno preduzimali na terenu, a ova dva lica su osumnjičena da su teške krađe počinila u periodu od 06. januara do 09. februara 2017. godine.

Oni su, kako se sumnja, u Podgorici u najvećem broju slučajeva provaljivali u ugostiteljske objekte i kafe barove, kao i u jednu prodajnu radnju tehničke opreme, dvije turističke organizacije i jedan salon ljepote, a koji se nalaze u centru Podgorice i u dijelu grada Preko Morače. U Ulcinju su provalili u tri prodavnice, cvjećaru, butik i trafiku.

Nakon provaljivanja, F.M. i K.M. su, sumnja se, vršili premetačinu i iz ovih objekata su otuđivali novac i različite stvari. Oni su, kako se sumnja, ukupno otuđili oko 1.500 eura pazara, pet mobilnih telefona, pet lap topova, tablet, vrijednu muzičku opremu, bezlakoholno piće, kao i veću količinu cigareta i alkoholnog pića.

Policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili dio otuđenih stvari, dok se za ostalim otuđenim stvarima traga.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. 

Portal Analitika