Politika

U pripremi novi medijski rat protiv Crne Gore?

Izraelsko-ruska „kombinacija”, predvođena kontroverznim Aronom Šavivom, koja je organizovala kampanju Demokratskog fronta za oktobarske izbore, ponovo se aktivirala ovih dana u pripremi novih pokušaja destabilizacije prilika u Crnoj Gori i već stvorila logistiku za pravi medijski rat protiv naše države, pišu Dnevne novine.
U pripremi novi medijski rat protiv Crne Gore?
Portal AnalitikaIzvor

Sajtu EurAktiv, sa sjedištem u Briselu, Šaviv je, kako navode DN, već platio 25.000 eura, a za serijal tekstova protiv Crne Gore angažovan je Bugarin Georgij Gotev.

U toj novoj propagandnoj akciji pod rukovodstvom Izraelca Šaviva, u Crnu Goru je doputovao Bugarin Georgij Gotev, diplomata iz nekadašnjeg komunističkog bugarskog režima, sa ciljem da pripremi seriju tekstova koji bi bili plasirani preko sajta EurAktiv, sa sjedištem u Briselu, u kojima bi meta bila tužilačka istraga povodom pokušaja terorističkog akta 16. oktobra u Crnoj Gori, saznaju Dnevne novine.

Bugarin Gotev je „iznajmljen” za ovu priliku kao „ekspert” koji se osim diplomatijom bavio i novinarstvom, a sajt EurAktiv je naplatio od Šaviva 25.000 eura da bi plasirao seriju naručenih tekstova. Prema planu Izraelca, tekstove bi nakon objavljivanja na EurAktivu preuzeli i drugi mediji „iz njihove mreže” po Evropi.

Cilj nove izraelsko-ruske kampanje je, kako ističu DN, da se u evropskoj javnosti pokuša stvoriti slika da je teroristička prijetnja Crnoj Gori uoči oktobarskih izbora izmišljena i da bi se abolirali mogući saučesnici iz redova Demokratskog fronta.

Aron Šaviv, koji je prošle godine vodio kampanju DF-a, kada je postao svjestan da će izgubiti oktobarske izbore, a suočen sa velikim rizikom jer nje ispunio obećanja ruskim tajkunima koji su ga platili milionskim iznosima, već je oranizovao sličnu medijsku “diverziju”

On je, podsjetićemo, uoči oktobarskih izbora, preko izrealsko-američke firme “idt.net”. koja se bavi slanjem plaćenih SMS poruka svuda po svijetu, naručio i platio da se u nedjelju, 16. oktobra, na dan izbora, pošalje 50.000 tonskih poruka na brojeve telefona u Crnoj Gori, a kao klijenta je lažno naveo Vladu Crne Gore!

Namjera mu je, kako navode DN, bila da slanjem tih poruka poremeti izborni dan, izazove sukobe i poništenje glasanja, a da poslije istraga utvrdi kako je to, navodno, radila crnogorska vlada.

Šaviv je, takođe, angažovao i specijalni tim hakeraiz Izraela i Rusije koji su u vrijeme izborne ćutnje, a posebno na dan oktobarskih izbora napadali crnogorske portale koji nijesu bili pod njihovom kontrolom.

Sada je platio sajt EurAktiv i Georgija Goteva da pripreme novu diverziju protiv Crne Gore.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Bugarin Gotev ovih dana završava svoju posjetu Crnoj Gori, a naručeni tekstovi pojaviće se na sajtu Eur Aktiv do kraja ovog mjeseca.

Inače, tema ruskog uplitanja u izborne procese u pojedinim državama je veoma aktuelna u Briselu ovih dana. O tome se raspravljalo i u Evropskom parlamentu, a posebno u svijetlu predstojećih izbora u nizu evropskih zemalja.

Dnevne novine

Portal Analitika