Društvo

Euro most i CŽL: CBCG da objavi koje su NVO ušteđele 46 miliona

NVO Euro most pozvala je juče Centralnu banku da objave spisak NVO koje imaju ušteđevinu do 45,7 miliona eura, a tužioca Ivicu Stankovića da provjeri poslovanje ovih organizacija.
Euro most i CŽL: CBCG da objavi koje su NVO ušteđele 46 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je juče, pozivajući se na dokumenta CBCG, objavila da su NVO i druge neprofitne organizacije na kraju decembra prošle godine kod banaka u Crnoj Gori imale 45,7 miliona eura štednje. Predsjednik Euro mosta Almer Mekić je ocijenio da na vidjelo izlaze zloupotrebe na koje su godinama upozoravali.

- Niko ne smije da ispita koliko je u NVO sektoru prisvojeno miliona iako je veliki broj krivičnih prijava. Ako pitate bilo koju NVO kako troši novac, odmah se preko medija žale da ih pritiskate jer su kritičari vlasti. Postavlja se pitanje čiji je to novac i od kojih donatora, šta se radi sa kamatama na štednju - kaže Mekić u saopštenju i podsjeća da je budžet Euro mosta u prošloj godini bio 7.000 eura što je dodijeljeno za dva projekta.

Mekić je saopštio da Euro most na preko 1.000 strana posjeduje dokaze, koji su od i drugih NVO dostavljeni i tužilaštvu i sudstvu, kako osnivači velikih NVO izvlače ogromna sredstva preko lica iz drugih država, pojedinih firmi i kompanija koje se bave istraživanjima- koje niko još ih nije provjerio. Crnogorski ženski lobi traži da se kaže koje NVO imaju toliku ušteđevinu i da se ispita kako su došli do nje. Predlažu da u tome počnu od njih.

Pobjeda

Portal Analitika