Region

Ubijen u kafiću, tako što je branio gazdu

Vojislav Blagojević (26) iz sela Vidovača kod Prokuplja, podlegao je povredama zadobijenih ubodom noža, kada ga je u tuči ubo osumnjičeni D. J. (19) iz Prokuplja.
Ubijen u kafiću, tako što je branio gazdu
Portal AnalitikaIzvor

Tuča se dogodila u kafani „Zlatna ribica“, sinoć nešto poslije 22 časa. Kako saznajemo, sukobu je predhodio verbalni incident osumnjičenog i gazde lokala.

Iako zvanično nije potvrđena informacija, saznajemo da je osumnjičeni D. J. sjedio sa društvom u kafani gde su jeli i pili, a nakon toga nisu htjeli da plate račun. Reagovao je gazda, koji je ušao najprije u verbalni sukob sa njima a zatim je došlo i do fizičkog obračuna.

Mladići u društvu sa osumničenim počeli su da tuku vlasnika lokala, te je u jednom trenutku njemu u pomoć priskočio nesrećni Blagojević. Navodno je htio da ih razdvoji.

Sve se odigralo munjevito brzo. Niko nije mogao da predvidi brutalan napad jednog od učesnika incidenta, koji je izvadio nož i direktno ubodom pravo u srce zario nož nesrećnom Vojislavu. Odmah je pozvana Hitna pomoć Doma zdravlja u Prokuplju, ali je već tada bilo jasno da mu nema pomoći – kaže jedan od očevidaca ovog stravičnog događaja.

On dodaje da je Hitna služba došla ubrzo po pozivu, kao i policija koja je intervenisala munjevito i operativnim radom vrlo brzo identifikovala i uhapsila vinovnike incidenta, koji su pobjegli sa lica mjesta.

„Nakon dolaska Hitne službe mladić je davao znake života, ali je na putu ka Odjeljenju urgentne medicine prokupačke Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ preminuo. I pored svih pokušaja reanimacije, spasa mu nije bilo“, kaže portparol Doma zdravlja Marija Stošić.

Inače, nesrećni Vojislav je živeo sa mlađom sestrom, ocem kome je prije godinu dana odsečena noga zbog šećerne bolesti i majkom, u selu Vodovača dvadesetak kilometara od Prokuplja. Nigde nije radio, praktično je sam izdržavao porodicu baveći se poljoprivredom i stočarstvom. Rijetko je silazio do grada.

„Cijeli život se mučio i teško živei, bio je mladić za primer. Rijetko je silazio do grada, vremena za provod nije imao i praktično je sve u kući izdržavao radeći teške poljoprivredne poslove. Nikada nije imao problema sa zakonom, a kako čujem ubili su ga kada je htio da razdvoji neke momke koji su tukli nedužnog čovjeka. Bio je spreman uvijek da svakom pomogne u nevolji i evo kako je završio, platio je dobrotu glavom“, kaže vidno potrešen i u suzama ujak Vidak Popović (43).

On dodaje da nema prave informacije kako je nastradao njegov sestrić, ali je potvrdio da je želio da pomogne gazdi lokala koga je tukla grupa mladića.

„Kada je vidio kako udaraju gazdu, želio je da pomogne. Samo je ustao i raširio ruke, tada mu je neki mladić zabo nož u srce“, dodaje Popović.

Portal Analitika