Abiznis

Svjetska banka podržava reformu javne uprave

Svjetska banka (SB) je spremna da, kroz jasno koncipiran plan razvojnih komponenti, pruži Crnoj Gori podršku u procesu reforme javne uprave u dijelu koji je prioritetan, saopšteno je u razgovoru predstavnika te finansijske institucije i Ministarstva javne uprave.
Svjetska banka podržava reformu javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sastala s danas sa predstavnicima SB, koje je predvodila šefica Kancelarije SB za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Tatiana Proskurjakova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku je razgovarano o reformi javne uprave, planovima za smanjenje broja zaposlenih, nadoknadama za tehnološke viškove i otpremnine, praćenju zapošljavanja u lokalnim samoupravama i reformi u oblasti zarada u javnom sektoru.

Pribilović je upoznala predstavnike SB sa strateškim prioritetima i dinamici rada u novoosnovanom Ministarstvu javne uprave da je reforma javne uprave prioritet Vlade i predstavlja opšti cilj reformskih aktivnosti, „i stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom, a posebno na lokalnom nivou, kao i u oblasti e-uprave i jačanju administrativnih kapaciteta“.

Portal Analitika