Društvo

STOJOVIĆ: Da li Crnogorci postoje?

Osjećam da nas više nema, nekako smo se pritajili i kao da smo prepustili sve onima koji nam ne misle dobro i onima koji sve to znaju materijalizovati. Oni koji nam ne misle dobro, bitno je da iskrivotvore našu istoriju i da predstave Crnu Goru i Lovćen kao perjanicu srpstva, dok ovi koji to znaju materijalizovati kao paradoks snimaju seriju Božićni ustanak, gdje se kao glavni konsultant Novak Adzić ograđuje i doslovice navodi da se njegovo ime izbriše iz najavne špice te serije.
STOJOVIĆ: Da li Crnogorci postoje?
Portal AnalitikaIzvor

Piše: Boban STOJOVIĆ
 

S obzirom da toliko dugo vremena ćutimo, tolerišemo neviđen pritisak SPC, pokušali smo da nakon referenduma ublažimo euforiju, da ne dozvolimo zavedenim Crnogorcima da se osjećaju poraženim. Naprotiv, naišli smo na neviđenu retoriku i provokaciju, gdje se nakon deset godina osjećamo pred kapitulacijom, taman kao i 1918. godine.
Plaši me činjenica da je veliki broj Crnogoraca zaveden. Knjiga im mnogo ne znači, slike im tako mnogo govore i bogami sami naslovi im govore sve, naučiše istoriju sa naslovnica magazina i žute štampe.

Suvišno je danas pročitati knjigu do kraja, izgleda da nam je sudbina tako predodređena.
Nevjerovatno je da sa toliko drskosti, krivotvorenja, jedno svešteno lice na čelu crnogorske mitropolije, uzima za pravo da nas vrijeđa i da nam nanosi duševni bol, da mu sve to tolerišemo i ćutimo bez odgovora, dopuštajući da nam vrijeđa pretke koji su prolili krv za ovu našu Crnu Goru!
Imam utisak da nekoliko istoričara i novinara, kojim odajem svako priznanje, ukoliko zaćute Crne Gore više biti neće kao suverene!

Ostat će CRNA GORA kao ODMARALIŠTE IZ ČANJA, leskovačka roštiljada, guslat će se kako pobismo muslimane u Srebrenici, opet će se pojaviti vila sa Lovćena da zaklikće za Dubrovnikom! 
Bruka i sramota, bruka za sve nas, a sramota za one koji nijesu zavrsili posao do kraja, a to su debelo naplatili!
Gospodo moja draga, mislim da neće tako moći, siguran sam da će širom svijeta, našoj dijaspori u Australiji se pridružiti cjelokupna svjetska dijaspora, i sa našim zdravim jezgrom u Crnoj Gori stati na put lažima i devastaciji, dati vjetar u leđa evroatlanskoj administraciji da privedemo posao kraju!

Izuzetno cijenimo stav dr. Novaka Adžića i ovim putem mu se zahvaljujemo na pravovremenom upozorenju za karikiranje i dovodjenja u zabludu crnogorskih drzavljanja i što je jos gore, pljunuti na najčestitije Crnogorce, na naše pradjedove!

(Autor je sekretar Crnogorske etničke zajednice Australije)

 

 

Portal Analitika