Politika

Darmanović na sastanku šefova diplomatija regiona

Šefovi diplomatija zemalja Zapadno-balkanske šestorke (WB6) razgovaraće sjutra u Skoplju o prioritetnim pitanjima za region, a sastanku će prisustvovati i crnogorski ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.
Darmanović na sastanku šefova diplomatija regiona
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, glavne teme sastanka biće sumiranje rezultata u sprovođenju odluka sa prošlogodišnjeg Samita WB6 u Parizu i priprema za predstojeći julski Samit u Trstu.

Na sastanku će se, dodaje se, razgovarati i o prioritetnim pitanjima za region, kao i o uticaju globalnih kretanja na proces proširenja Evropske unije (EU).

„Učešće delegacije Crne Gore, koju će predvoditi Darmanović, predstavlja dobru priliku da se ukaže na značaj daljeg napretka Crne Gore u evropskim i evroatlantskim integracijama i istakne njena posvećenost regionalnoj saradnji i očuvanju dobrosusjedskih odnosa“, kaže se u saopštenju.

Posjeta će, dodaje se, pružiti mogućnost da se sa kolegama iz regiona i visokim zvaničnicima EU razmijene mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, daljem nastavku regionalne saradnje i sprovođenju Agende povezanosti u okviru WB6, sa ciljem ekonomskog jačanja i integracije regiona.

Portal Analitika