Abiznis

Nurković sa ambasadorom Maroka: Potrebno povezati biznis zajednice

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković razgovarao je sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Maroko u Crnoj Gori Mohammedom Amine Belhajom.
Nurković sa ambasadorom Maroka: Potrebno povezati biznis zajednice
Portal AnalitikaIzvor

On je obavijestio ministra da je predao akreditivna pisma predsjedniku i kazao da mu je zadovoljstvo što je u zemlji koju smatra prijateljskom. Maroko je, između ostalog, među prvim državama koje su priznale nezavisnu Crnu Goru 2006. godine istakao je ambasador. Sagovornici su se saglasili da je neophodno da se pojačaju ekonomski i privredni odnosi Crne Gore i Kraljevine Maroko i identifikovali ključne oblasti na kojima bi trebalo raditi: turizam, mladi i sport, promocija investicija. Sagovornici su se saglasili da je potrebno povezati biznis zajednicu dvije države i na taj način stvoriti bazu na osnovu koje će se ubrzati ekonomska saradnja.

Ambasador je kazao da je siguran da možemo naći interes za saradnju, imajući u vidu strateški položaj Maroka i luke Tanger, koja se nalazi na obali dugoj oko 3,5 hiljada kilometara. Cilj posjete ambasadora Maroka je da se kroz niz sporazuma i memoranduma uspostave bolje veze između Crne Gore i Maroka.

Ministar Nurković je kazao da treba ubrzati proces povezivanja dvije zemlje sporazumima, kako bi se stvorile mogućnosti za saradnju i našao obostrani interes. Ministar Nurković mogućnosti za saradnju prepoznaje u oblasti pomorstva, imajući u vidu položaj dvije zemlje, a svakako postoji mogućnost za potpisivanje sporazuma i u oblasti vazdušnog sporazuma. 

Portal Analitika