Protokol

Predsjednik Skupštine sa ambasadorima Azerbejdžana i Maroka

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldara Hasanova.
Predsjednik Skupštine sa ambasadorima Azerbejdžana i Maroka
Portal AnalitikaIzvor

Brajović je izraziozadovoljstvo kontinuitetom dobre političke, ekonomske i kulturne saradnje dviju država na svim nivoima. Ocijenjeno je da će nastavak dobre parlamentarne saradnje, kroz posjete predsjednika i delegacija Skupštine Crne Gore, kao i aktivan rad Grupa prijateljstva, značajno doprinijeti jačanju sveukupnih odnosa Crne Gore i Azerbejdžana. 

''Za Crnu Goru je značajno što Azerbejdžan dobro razumije političke prilike i potrebu integracionih procesa naše zemlje'' istakao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović. 

Brajović primio je danas i novoimenovanog ambasadora Maroka u Crnoj Gori Muhameda Amina Belhaja.

brajovic

Tokom razgovora sa Brajovićem, ambasador Belhaj  čestitao je Crnoj Gori na uspjesima koje postiže na putu ka članstvu u EU i NATO, podsjetivši da je Maroko država koja ima Napredni status u odnosima sa Evropskom Unijom, dok s NATO-m uspješno sarađuje u okviru Mediteranskog dijaloga.

Zajednički je konstatovano da prijateljski odnosi Crne Gore i Maroka obavezuju na intenziviranje dijaloga i unaprjeđenje saradnje na svim nivoima, pri čemu je posebno istaknuta potreba za jačanjem parlamentarne saradnje.

Kao prioritetne oblasti ekonomske saradnje apostrofirane su oblasti turizma, pomorstva, omladine i sporta, kao i energetike

Portal Analitika