Ostalo

POK: Uplaćene prve stipendije najboljim paraolimpijcima

Paraolimpijski komitet (POK) uplatio je danas prve stipendije za pet najboljih crnogorskih paraolimpijaca u okviru projekta Tokio 2020, saopšteno je iz te asocijacije.
POK: Uplaćene prve stipendije najboljim paraolimpijcima
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je, shodno odluci Upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, sa njih petoro potpisan ugovor o stipendiranju za kompletan paraolimpijski ciklus Tokio 2020. godine.

Naredne četiri godine stipendiju u iznosu od 200 EUR primaće atletičari Radmilo Baranin, Marijana Goranović i Miloš Ranitović, stonoteniser Filip Radović i plivač Ilija Tadić.

Baranin je zvanični evropski prvak u bacanju koplja i vicešampion u bacanju kugle, Goranović je bila srebrna u bacanju kugle, dok je Ranitović bio četvrti na posljednjem Evropskom prvesntvu i peti na šampionatu svijeta u disciplini skok u vis.

Radović je nosilac evropske bronze, prve velike medalje u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta, dok je Tadić šesti sa posljednjeg Evropskog prvenstva i sa 17 godina nosilac crnogorske zastave na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Predsjednik POK, Igor Tomić, kazao je da ta asocijacija, kao i u prethodnom paraolimpijskom ciklusu, nastavlja sa stimulacijom najkvalitetnijih sportista.

"Već smo postavili cilj, zvani Tokio 2020. i procjena Upravnnog odbora je bila da će ti kandidati biti udarna snaga za naredne Paraolimpijske igre. Time se ne završava spisak stipendista i iskreno se nadam da će ove godine još neko od naših sportista svojim sportskim radom zavrijediti ulazak u taj program. Naš zadatak i obaveza je da, kao i do sada, sve obaveze prema sportistima i stručnim timovima realizujemo na vrijeme", kazao je Tomić agenciji MINA.

On je naglasio da će stipendije biti finansirane iz redovnog budžeta Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Portal Analitika