Politika

Nurković sa rumunskim ambasadorom: Rumunija podržava integracije Crne Gore

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nagyem.
Nurković sa rumunskim ambasadorom: Rumunija podržava integracije Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Nagy je ministru poželio puno sreće i uspjeha u mandatu i kazao da će Rumunija snažno podržavati EU integracije Crne Gore koja je lider među zemljama regiona. On je kazao da je resor saobraćaja jedan od najznačajnijih u državi, budući da je razvoj čitave države uslovljen razvojem i unaprjeđenjem saobraćajne infrastrukture, kako putne, tako i željezničke, vazdušne i pomorske.

Ambasador je rekao da je upoznat sa projektom izgradnje autoputa Bar - Boljare, te da je zadovoljan da se vidi napredak radova. Ministar saobraćaja Rumunije, podsjetio je ambasador, prošle godine posjetio je gradilište cijeneći da je u pitanju regionalno veoma značajan i interesantan projekat. On je dodao da sa pažnjom prate razvoj projekta, kako bi ohrabrili rumunske investitore da se uključe ukoliko se pojave zajednički interesi.

Ministar Nurković je kazao da je Rumunija tokom procesa EU integracija prošla kroz faze kroz koje mi sada prolazimo, zato je podrška svakako dobrodošla. Crna Gora se susrijeće sa mnogim izazovima, ali članstvo u NATO-u svakako će doprinijeti jačoj stabilnosti i bezbjednosti i u zemlji i regionu, a to, po riječima ministra, umnogome utiče na strane investitore i njihovu namjeru da ulažu u Crnu Goru.

Nurković je rekao i da planiramo ozbiljne aktivnosti na unaprjeđenju vazdušnih luka u Crnoj Gori, a svakako da se već radi na nastavku realizacije autoputa Bar - Boljare. Nedavni sastanci održani u Srbiji daju nam pozitivne signale da je i njihova Vlada odlučna da gradi autoput prema granici sa Crnom Gorom. Na sastanku je bilo riječi i o razvoju, to jest, unaprjeđenju putne infrastrukture, posebno uz crnogorsku obalu. Ministar je iskoristio priliku i upoznao ambasadora Nagyja sa projektima na kojima radimo, a to su most Verige i zaobilaznice oko većih gradova na primorju (Tivat, Bar, Budva, Herceg Novi).

Portal Analitika