Svijet

Nove Trampove optužbe i teorija zavjere

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je u ponedjeljak "nepoštene" medije da prećutkuju neke napade "radikalnih islamističkih terorista".
Nove Trampove optužbe i teorija zavjere
Portal AnalitikaIzvor

- Islamska država angažovana je u kampanji genocida, čineći zločine po cijelom svijetu - rekao je Tramp iz vojne baze Mekdil u Tampi na Floridi, strateškog vojnog centra za borbu protiv džihadističke organizacije.

Predsjednik SAD istakao je da su "radikalni islamistički teroristi odlučni u namjeri da napadnu SAD kao što su to već učinili 11. septembra, ali i u Bostonu, Orlandu ili San Bernardinu", naglasivši da se isto sprema i Evropi.

- Vidjeli ste šta se dogodilo u Parizu i Nici. To se događa u čitavoj Evropi. Došli smo do tačke u kojoj mediji više i ne izvještavaju o napadima - rekao je Tramp.

Bijela kuća je sastavila spisak od 78 terorističkih prijetnji i napada kako bi podržala tvrdnje svog predsjednika. Ipak, na tom spisku se nalaze napadi o kojima je svjetska štampa izvještavala javnost, poput onih u Parizu, Nici, Berlinu i San Bernandinu. Ipak, Tramp je insistirao da se u Evropi dogodio veliki broj napada o kojima štampa nije željela da izvještava, odnosno da ih predstavi "onakvim kakvi jesu - kao akt terorizma", prenijeli su "Frans pres" i "Gardijan".

Portal Analitika