Politika

URA: Fokus opozicije treba da bude smjena DPS-a

Aktuelna opoziciona prepucavanja u susret lokalnim izborima u Nikšiću idu u korist isključivo Demokratskoj partiji socijalista (DPS), smatraju u Građanskom pokretu URA.
URA: Fokus opozicije treba da bude smjena DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Oni su naveli da je Nikšić grad sa velikim ekonomskim problemima u kojem rastu samo broj nezaposlenih i broj iseljenih.

„Dok se lokalni funkcioneri Bošnjačke stranke sprdaju sa DPS-om, time obesmišljavajući iluziju njihove moći i stabilnosti, fokus svake odgovorne opozicione političke partije mora biti – smjena vlasti u Nikšiću, u susret sve izvjesnijoj demokratskoj smjeni vlasti i na državnom nivou“, kaže se u saopštenju URE.

Kako su istakli, politika „državnog udara na standard građana“ doživjela je potpuni debakl u Budvi i Kotoru, i ogromno nezadovoljstvo građana se mora kanalisati ka glavnim krivcima za takvo stanje, a ne ka drugim opozicionim partijama.

Iz URE navode da se u posljednjih šest godina, iz Nikšića iselilo preko tri hiljade ljudi, dok je rekordan broj nezaposlenih porastao za još dvije hiljade.

„Sa druge strane, uprkos činjenici da lokalna uprava posluje sa minusom od 1.35 milona eura, a da drastično rastu dugovi i porezi, u posljednjem četvorogodišnjem mandatu, partijskim zapošljavanjima skoro je dupliran godišnji iznos za zarade i doprinose. Za te, ali i mnoge druge probleme građana Nikšića, odgovoran je isključivo DPS“, smatraju u URI.

Oni su pozvali kolege iz Demokratskog fronta da poštuju ranije potpisani Sporazum o nenapadanju, i pomognu demokratskim promjenama i uspostavljanju odgovorne, legitimne i kredibilne nove lokalne uprave u Nikšiću.

„Pokušaj privlačenja biračkog tijela drugih opozicionih subjekata, ne uzima ni jedan glas DPS-u, već samo zbija njihove redove i daje legitimitet retorici bivšeg i sadašnjeg šefa udbe i Vlade. A to je, bez ikakve sumnje, pucanj u sopstveno koljeno iskrene opozicione borbe, za uspostavljanje demokratskog sistema i borbu protiv kriminala“, kazali su iz URE.

(Mina)

Portal Analitika