Društvo

Američke kompanije zainteresovane za ulaganje u zdravstvo

Američke kompanije zainteresovane su za ulaganje u zdravstevne ustanove, kroz projekte koji su planirani u cilju unaprjeđenja crnogorskog zdravstvenog sistema, kazala je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Margaret En Uehara, u razgovoru sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem.
Američke kompanije zainteresovane za ulaganje u zdravstvo
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku je ocijenjeo da Crna Gora i SAD imaju izuzetno kvalitetne međudržavne odnose na svim nivoima, pa i u oblasti zdravstva. 

„Hrapović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom veoma dobrom saradnjom i značajnom podrškom i pomoći zdravstvenom sistemu, posebno u sjevernim crnogorskim opštinama“, kaže se u saopštenju. 

On je podsjetio da je veliki broj američkih kompanija, koje se bave proizvodnjom medicinske opreme i lijekova, prisutan na crnogroskom tržištu, i da je značajan dio opreme u zdravstvenim ustanovama američke proizvodnje. 

Hrapović je kazao da očekuje da će se ta saradnja nastaviti i unaprjeđivati, posebno u dijelu koji se odnosi na edukaciju zdravstvenih radnika i ulaganje u rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih ustanova. 
Uehara je čestitala Hrapoviću imenovanje na novu funkciju i kazala da očekuje da će se saradnja sa Crnom Gorom u oblasti zdravstva produbiti, budući da, kako je kazala, generalno napredak jedne zemlje zavisi od zdravlja ljudi koji žive u njoj. 

„Ona je naglasila da su američke kompanije zainteresovane za ulaganje u zdravstevne ustanove, kroz projekte koji su planirani u cilju unaprjeđenja crnogorskog zdravstvenog sistema“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika