Politika

Šahman učesnik samita o miru i sigurnosti u Seulu

Portparol Bošnjačke stranke Sead Šahman učestvovao je na četvrtom svjetskom samitu o miru i sigurnosi koji je održan od 1. do 5. februara u Seulu, Južna Koreja.
Šahman učesnik samita o miru i sigurnosti u Seulu
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija je okupila više od 400 učesnika iz 120 zemalja svijeta. 

Kako je saopšteno, sadašnji i bivši parlamentarci, predstavnici političkih stranaka, vjerski velikodostojnici i istaknuti članovi civilnog sektora iskazali su potrebu za izgradnjom svijeta na bazi međusobnog razumijevanja i tolerancije što bi trebalo značiti prosperitet za sve narode.

''Tokom sesija koje su održane u organizaciji UPF (Universal Peace Federation) i partnerskih organizacija, poručeno je da samo ujedinjenjem snaga možemo napraviti svijet boljim mjestom za život. Uzajamno poštovanje, solidarnost i ostvarivanje dijaloga predstavljaju dobru osnovu za jačanje svijesti o važnosti dugoročnog mira i stabilnosti'', ističe se u saopštenju.

Kako je navedeno, tokom samita u Seulu održana je i ceremonija dodjele svjetski poznate „Sun Hak“ nagrade za mir. Ovogodišnje priznanje dobili su italijan dr Gino Strada i afganistanka Sakena Jakobi (Sakena Yacoobi), koji su imali veliku ulogu u spašavanju izbjeglica širom svijeta.

Konferencija je bila dobra prilika za afirmisanje Crne Gore i njenih vrijednosti.

Portal Analitika