Društvo

Sjutra je obilježavanje Dana sigurnog interneta

Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, Kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, Klubom volontera JU Gimnazija "Slobodan Škerović" i NVO "Učionica u pokretu" svečano će obilježiti Dan sigurnog interneta u utorak, 7. februara nizom događaja na nekoliko lokacija širom Crne Gore.
Sjutra je obilježavanje Dana sigurnog interneta
Portal AnalitikaIzvor

Centralni događaj održaće se u Podgorici, u sali Zavoda za školstvo sa početkom u 12 sati, a otvoriće ga generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić-Vučinić.

Prisutnima će se takođe obratiti načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu prosvjete Marina Matijević, prof. dr Ramo Šendelj sa Univerziteta Donja Gorica, načelnica Direkcije za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, inkluzivno obrazovanje i strateško programiranje i razvoj u Ministarstvu prosvjete Tamara Milić, konsultant u Programu dječije zaštite iz Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Nada Đurović-Martinović i Zorica Vujović iz Nacionalnog tima za sajber bezbjednost (CIRT).

U okviru obilježavanja Dana sigurnog interneta, Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa partnerima organizovalo niz aktivnosti širom Crne Gore, pa će 7. januara u osnovnim i srednjim školama deset crnogorskih opština, kao i u prostorijama Nacionalnog tima za sajber bezbjednost biti održano niz radionica posvećenih nastavnicima, roditeljima i učenicima.

Dan sigurnog interneta obilježava se širom svijeta pod sloganom "Ujedinjeni za bolji internet", u organizaciji INSAFE-a, evropske mreže nacionalnih centara za siguran internet.

Cilj ove međunarodne akcije je promocija bezbjednog i odgovornog korišćenja interneta i savremenih tehnologija, sa posebnim fokusom na djecu i mlade širom svijeta. 

Portal Analitika