Društvo

Počela s radom prva nacionalna SOS Roditeljska linija

Udruženje Roditelji, u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori i uz podršku Telekoma, otvorilo je danas prvu nacionalnu SOS Roditeljsku liniju 080 888 888 koja će roditeljima omogućiti da besplatno dobiju savjete u vezi sa roditeljstvom, odnosima sa djecom i vaspitanjem. Nacionalna roditeljska linija će pružati podršku roditeljima pri usvajanju i primjeni principa pozitivnog roditeljstva i doprinijeti sprječavanju i smanjivanju fizičkog kažnjavanja djece.
Počela s radom prva nacionalna SOS Roditeljska linija
Portal AnalitikaIzvor

Na događaju za medije na kome su govorili ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Benjamin Perks i izvršna direktorica NVO Roditelji Kristina Mihailović, istaknuta su očekivanja da će linija predstavljati važan i nezamjenjiv servis za podršku porodicama u Crnoj Gori.

Cilj SOS Roditeljske linije je da bude servis podrške svim roditeljima u Crnoj Gori gdje mogu dobiti savjete o vaspitanju djeteta, roditeljskim kompetencijama, poboljšanju komunikacije sa djetetom, ali i svih drugih pitanja koja su vezana za zaštitu potreba djece, i njihovih prava i odgovornosti, rečeno je na konferenciji na kojoj je potpisan i Memorandum o saradnji u radu SOS linije izmedju udruženja Roditelji i predstavnika telekomunikacionog sektora.

Telekom je liniju ustupio na besplatno korišćenje za potrebe ovog projekta, a zahvaljujući uključivanju ostalih crnogorskih mobilnih operatora i Agencije za elektronske komunikacije, linija će biti besplatna bez obzira na mrežu iz koje se poziva.

„Zadovoljstvo nam što smo u prilici da budemo dio ovako važnog projekta kao što je SOS Roditeljska linija. Ponosni smo što naši servisi i tehnologija mogu poslužiti rješavanju vaznih društvenih izazova, jer zaštita prava djece i podrška roditeljima svakako da trebaju imati prioritet.“, kazao je Milija Zeković, izvršni direktor Telekoma prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji.

Linija čiji je broj 080 888 888 je povjerljiva, besplatna i dostupna svim zainteresovanim roditeljima svakog radnog dana od 16 do 20h .

 

Portal Analitika