Vaterpolo

PASKOVIĆ: Očekujem da CG osvoji medalju na Svjetskom prvenstvu!

Nakon tri olimpijska ciklusa i nažalost neispunjenog cilja, a to je osvajanje medalje, u razgovoru sa selektorom koji smo imali još u novembru mjesecu, obavijestio sam ga o mojoj odluci da želim pauzirati sljedeće reprezentativno takmičenje. Vlado Gojković je imao potpuno razumijevanje, jer je i sam bio u istoj situaciji. Nakon pauze ćemo vidjeti za dalje, kazao je za Portal Analitika crnogorski vaterpolo reprezentativac, Vjekoslav Pasković.
PASKOVIĆ: Očekujem da CG osvoji medalju na Svjetskom prvenstvu!
Portal AnalitikaIzvor

On je napomenuo da očekuje medalju sa predstojećeg Svjetskog prvenstva, koje će Crna Gora  igrati ovog ljeta (17-29. jula) u Budimpešti.

- Svjetsko prvenstvo za mnoge reprezentacije predstavlja početak novog olimpijskog ciklusa, a Crna Gora u njega ulazi za godinu iskusnija i zrelija - i kad su u pitanju cjelokupni savez, igrači i stručni štab. Naravno, nadamo se medalji čemu je Crna Gora uvijek i težila - istakao je Pasković.

Kada je riječ o dometima njegove klupske karijere, on našim čitaocima priznaje da je oduvijek sanjao o velikoj karijeri.

- Kada sam počinjao da igram vaterpolo, sanjao sam o velikoj karijeri. Osvojeni trofeji, od onih iz nacionalnih prvenstava sa raznim klubovima, pa sve do najznačajnijeg klupskog trofeja koji sam osvojio sa Primorcem, čine me u potpunosti zadovoljnim svojom dosdašnjom karijerom - ističe Pasković.

vjeko

On je do sada sa „ajkulama“ osvojio srebro na SP, zlato i dva srebra na EP, kao i zlato sa finalnog turnira Svjetske lige, plus tri četvrta mjesta na Olimpijadi. Ono za čime žali je, svakako, medalja sa OI.

- Svaka medalja sa reprezentacijom je veliki usjeh za moju zemlju, koju smo moji saigrači i ja sa ponsom predstavljali na svakom takmičenju. Ono za čim najviše žalim je medalja sa OI - istakao je Pasković.

Od najdražih odličja koje je osvojio sa reprezentacijom, izdvaja prvu, zlatnu medalju sa EP u Malagi, kao i svjetsko srebro u Barseloni.

- Svaka od ovih reprezentativnih medalja zokružuje jedno razdoblje i daje pečat onome što smo proživjeli na putu do njenog osvajanja. Period priprema je sačinjen od napornih treninga, odricanja, velikog truda, ponekad su tu utkani i problemi, ali i brojni lijepi trenuci. Od svih reprezentativnih medalja lično bih izdvojio osvajanje zlatnog odličja na EP u Malagi, jer nam je to bilo prvo takmičenje. Posebno drago mi je i srebro sa SP, kad je na čelu tima bio Ranko Perović - kazao je Pasković.

vjeko3

Prvotimac italijanske Breše govoreći o ambicijama i ciljevima sa trenutnim klubom napominje da kada je u pitanju LŠ, cilj je svakako plasman na završni turnir.

- Ambicije kluba su porasle, posebno nakon prošlogodišnjeg osvajanja LEN kupa. Kada je u pitanju Liga šampiona, cilj je plasman na završni turnir, što bi bio veliki uspjeh. Put nam je otežan, jer je Solnok domaćin F6 i po automatizmu mu pripada jedno mjesto. U šampionatu za sada sve teče po planu, gdje nam na kraju slijedi velika borba sa Pro Rekom, za dugo čekanu titulu prvaka Italije - zaključio je Pasković.

Ana Popović

Portal Analitika