Politika

Nastavljanje optužbe na relaciji Demokrate-DF

Iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić su poručili da su navodi DF-a da je ta partija donijela sebičnu odluku - neosnovani.
Nastavljanje optužbe na relaciji Demokrate-DF
Portal AnalitikaIzvor

"Skorašnji primjeri Budve i Kotora idu u prilog tezi da se čak i iz 5 kolona može smijeniti DPS. Takođe, da ponovimo, sve i da ste vi u pravu, a niste – izlazak opozicije na jednoj listi je nemoguć, jer su se već dva respektabilna politička subjekta opredijelila za samostalan nastup", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te su partije procijenili da je njihova odluka o samostalnom izlasku trebalo da naiđe ili na ćutanje ili na odavanje priznanja DF-a.

"Najmanje što smo očekivali, u trenutku kad smo preuzeli vlast u Budvi i Kotoru i dok DPS ima nikad gori rejting, jeste da se vraćate starom maniru i da izazivate trvenje među opozicijom. Ajde kad ste već imali taj 'loš dan', mogli smo i da shvatimo, ali dva loša dana uzastopno – previše je i samo pokazuje zlu i štetnu namjeru. Takva namjera, pored drugih objektivnih faktora, kao što je krađa DPS-a na svakim izborima, jedna je od krivaca za nezanemarljiv broj poraza opozicije u prethodnih četvrt vijeka", dodaju Demokrate.

Iz DF- a su ranije danas saopštili da su Nikšićani primili k znanju nespremnost lidera Demokrata Alekse Bečića da ta partija bude dio široke opozicione koalicije, koji izbore koristi za uskostranačke interese i ličnu promociju.

Oni su saopštili da su neprijatno iznenađeni reakcijom Bečića na njihov korektan poziv da sarađuju na lokalnim izborima u Nikšiću, koji je odgovorio da je DF imao „loš dan“.

„Na našu pristojnu i javno odgovornu ponudu da objedinimo svu opoziciju, dobili smo nepristojni predlog o nekom saginjaju u vinklo, što naravno nema nikakve veze sa politikom“, reagovali su iz DF-a.

 

 

Portal Analitika