Rukomet

Budućnost ubjedljivo u Rusiji do prvog trijumfa u Glavnoj rundi

Rukometašice Budućnosti pobijedile su danas u Astrahanu rusku Astrahanočku 34:21 (18:9), u utakmici drugog kola Glavne runde Lige šampiona.
Budućnost ubjedljivo u Rusiji do prvog trijumfa u Glavnoj rundi
Portal AnalitikaIzvor

To je prvi trijumf podgoričkog tima u Glavnoj rundi, nakon startnog poraza od Vardara 31:28. Budućnost je opravdala ulogu favorita u Astrahanu, do poluvremena stekla je ubjedljivu prednost i praktično već tada riješila dileme oko pobjednika.

Crnogorski prvak već u petom minutu došao je do prednosti od dva gola (4:2), u 14. razlika je iznosila pet, a na poluvrememu devet golova (18:9). Serijom od pet uzasopnih pogodaka Budućnost je došla do vođstva od 16 golova (29:13) u 45. minutu. U nastavku meča trener Dragan Adžić pružio je priliku igračicama sa klupe, budućnosti podgoričkog tima, ali ni to nije pomoglo domaćinu da ublaži poraz.

Astrahanočka je protiv Budućnosti doživjela sedmi uzastopni poraz u Ligi šampiona, a prvi i jedini trijumf u dosadašnjem dijelu Lige šampiona ostvarila je na startu grupne faze, pred svojim navijačima, protiv Lajpciga 27:24.

Budućnost je u Astrahanu nastupila bez Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović, a u igru, iako je bila na klupi, nije ulazila Biljana Novović. U nastavku nije bilo ni Dragane Cvijić, koja se povrijedila u 26. minutu. 

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Katarina Bulatović sa osam, Kristina Neagu postiga je sedam, Neli Irman pet, a Kinga Ahruk četiri gola. U ekipi iz Astrahana jedina svijetla tačka bila je Karina Sabirova sa sedam golova. Ona je u 41. minutu isključena zbog grubog prekršaja nad Neagu.

Budućnost će u narednom kolu, 12. februara, ugostiti mađarski FTC.

ASTRAHANOČKA – BUDUĆNOST 21:34 (9:18)

ASTRAHAN – Sportkompleks ”Zvezdnji”. Gledalaca: 1. 500. Sudije: Marin, Seradilja (Španija). Sedmerci: Astrahanočka 7 (5), Budućnost 5 (5). Isključenja: Astrahanočka 8 minuta. Plavi karton: Sabirova (Astrahanočka) u 42. minutu. 

ASTRAHANOČKA: Rjabceva (pet odbrana), Vaganova (šest odbrana), TRUSOVA (četiri odbrane), SISENOVA 1, POSTNOVA 1, Račiteljeva 1, Sarohina 2, Ivanova, SABIROVA 7 (3), Šapošnjikova 1 (1), LEVŠA 1, Taženova 3 (1), KREMNJEVA, Šičkina, Zelenkova 2, KOŽOKAR 2.

BUDUĆNOST: Zokebi De Paula (devet odbrana i sedmerac), BATINOVIĆ (10 odbrana), Ujkić 1, NEAGU 8 (3), Jauković 3 (2), Pletikosić 1, Agović 1, CVIJIĆ, IRMAN 5, Premović, BULATOVIĆ 7, Pavićević, Ramusović 2, Novović, AHRUK 4, GRBIĆ 2.

Portal Analitika