Društvo

DAN: Vojo Bojović krši zakon, protiv njega MUP pokreće disciplinski postupak

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuće disciplinski postupak protiv Voja Bojovića, zaposlenog u MUP-u jer bez njihove saglasnosti obavlja funkciju predsjednika Odbora direktora Barske plovidbe.
 DAN: Vojo Bojović krši zakon, protiv njega MUP pokreće disciplinski postupak
Portal AnalitikaIzvor

Kako je za Dan saopšteno iz MUP-a Bojović, koji je službenik Uprave policije MUP-a Regionapnog centra granične policije Jug, dobio je 2014. godine saglasnost od tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova za obavljanje poslova u naučno-istraživačkoj, pedagoškoj djelatnosti i izvođenje nastave na Pomorskom fakultetu u Baru, što je u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. 

Saglsanost za obavljanje poslova predsjednika Odbora direktora Barske prolovidbe nije dobio.

"Iako se tadašnjem ministru unutrašnjih poslova obraćao u pisanoj formi, do danas nije dobio saglasnost od strane resornog ministra za dodatni rad u odboru direktora AD Barska plovidba iz Bara. S obzirom da je on, iako nije dobio saglasnost u pisanoj formi nakon obraćanja ministru ovim povodom, započeo angažman u odboru direktora AD Barska plovidba, za šta prima i nadoknadu, nadležni starješina će Odsjeku za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti MUP-a uputiti predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv njega”, kazali su iz MUP-a.

Bojović je za predsjednika odbora direktora te kompanije imenovan polovinom prošle godine.

Dan piše da je osim nezakonitog imenovanja Bojovića, u isto vrijeme kada je zbog ukidanja redovne pomorske linije Bar-Bari-Bar bez posla ostalo 80 pomoraca Barske plovidbe, za izvršnog direktora kompanije imenovan je Mile Paunović kao i da je bilo još zapošljavanje bez prethodno raspisanog konkursa.

Portal Analitika