Vaterpolo

Ratko Rudić novi selektor Hrvatske

Novi selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske je trofejni trener Ratko Rudić. On je tokom karijere sa timovima koje je predvodio osvojio između ostalog, četiri olimpijska, po tri svjetska i evropska zlata, od čega sva tri upravo sa Hrvatskom.
Ratko Rudić novi selektor Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

"Poslije odrađenih Olimpijskih igara u Riju kao brazilski selektor, nije nastavio saradnju s tamošnjim savezom, pa je spremno stavio svoje ogromno iskustvo i znanje na raspolaganje Hrvatskom vaterpolo savezu. Odlukom Upravnog odbora HVS-a naš najtrofejniji vaterpolo trener svih vremena ponovo je imenovan u stručni savet HVS-a." saopštili su su iz Hrvatskog vaterpolskog saveza. 

Rudić je objasnio zašto je na pragu 69. godine prihvatio novi izazov. 

"Poslije završetka angažmana u Brazilu, vratio sam se u Hrvatsku. Kako sam osjećao da treba da nastavim učestvovanje u radu HVS, u razgovoru s čelnicima Saveza dogovorio da se ponovo uključim. I to naravno u segmentu u kojem mogu najviše da doprinesem, a to je kroz stručni rad. Tako smo dogovorili da se priključim timu, zbog čega sam izrazito zadovoljan. Nastavljam svoj rad đe sam ga i započeo od povratka iz Amerike 2004. godine." 

Rudić je jedini selektor ekipnih sportova koji je osvojio četiri olimpijska zlata s tri različite reprezentacije. S Hrvatskom je u osam godina osvojio ukupno 10 medalja, od čega “zlatni poker” s velikih takmičenja (OI, SP, EP, SL).

Portal Analitika