Politika

Marković od sjutra u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji 3-4. februara 2017. godine.
Marković od sjutra u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Tokom prvog dana zvanične posjete, nakon svečanog dočeka u Palati Srbije (u 11:30 časova), predsjednik Marković će imati bilateralni susret sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Za to vrijeme, članovi crnogorske delegacije - ministarka ekonomije Dragica Sekulić, ministar turizma Pavle Radulović, ministar prosvjete Damir Šehović i ministar saobraćaja Osman Nurković imaće odvojene bilateralne susrete sa resornim ministrima u Vladi Srbije. Tom prilikom, ministri obrazovanja potpisaće Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore o saradnji u oblasti obrazovanja.

“Posjeta Republici Srbiji biće prilika za razgovore o aktuelnim pitanjima u bilateralnim odnosima, analizu do sada postignutih rezultata u brojnim oblastima i unapređenje buduće saradnje dvije vlade.

Postojeći obim ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije ne odgovara realnim kapacitetima i mogućnostima, stoga će jačanje saradnje u ovoj oblasti biti važna tema u razgovorima premijera Markovića sa zvaničnicima Republike Srbije”, saopštavaju iz Vlade Crne Gore.

Tema razgovora biće i pitanje položaja srpske manjine u Crnoj Gori i crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji, kao i nastavak rada državnih komisija za pitanja razgraničenja i utvrđivanja graničnih prelaza.

“Imajući u vidu obostran interes za održavanje političkog dijaloga na najvišem nivou i unapređenje saradnje na resornom nivou, posjeta će biti prilika za aktuelizaciju inicijative o održavanju zajedničkih sjednica Vlada Crne Gore i Republike Srbije”, saopštava se.

Portal Analitika