Fudbal

Borusija poručila Obamejangu: Manje pričaj

Čelnici Borusije iz Dortmunda zatražili su od svog fudbalera Pjer-Emerika Obamejanga da ne priča u medijima o mogućem transferu.
Borusija poručila Obamejangu: Manje pričaj
Portal AnalitikaIzvor

Obamejang je početkom neđelje rekao da bi mogao da napusti Dortmund na kraju sezone, pošto želi da napreduje u karijeri, a španski mediji spekulišu da je za njega zainteresovan Real Madrid.

Borusiji se ne sviđaju izjave napadača Gabona, a sportski direktor Mihael Cork savjetovao mu je da prestane da daje izjave i da se koncentriše na utakmice i plasman kluba u Ligu šampiona.

"Imali smo kratki sastanak sa Obamejangom i savjetovali smo mu da daje manje izjava o planovima za ljeto, a da se više koncentriše na plasman u Ligu šampiona. Imamo sjajan odnos sa njim, ali morali smo da uradimo nešto i pokažemo da je naš fokus na sportski dio fudbala", rekao je Cork njemačkim medijima. 

Obamejang je postigao 16 golova u 16 prvenstvenih utakmica, ali Borusija je četvrta na tabeli sa 31 bodom, ima bod zaostatka za Ajntrahtom na trećem mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Borusija će u subotu igrati protiv drugoplasiranog Lajpciga, koji ima 42 boda. Prvi je Bajern iz Minhena sa tri boda više.

Portal Analitika