Politika

Mustafić u Vašingtonu: Ne postoji prepreka za ratifikaciju Protokola

Politički direktor Bošnjakčke stranke Suljo Mustafić, razgovarao je sa zvaničnicima State departmenta, Metju Palmerom, direktorom kancelarije za Južnu i Cetralnu Evropu i ambasadorom Roderikom Murom, specijalnim savjetnikom za vladavinu prava i antikorpuciju u State Departmentu. Na sastanku je ocijenjeno da ne postoji prepreka za ratifikaciju Protokola u američkom Senatu.
Mustafić u Vašingtonu: Ne postoji prepreka za ratifikaciju Protokola
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, Iskazana  je puna podrška reformskim i demokratskim procesima u integracijama Crne Gore, kao i jačanju institucija vladavine prava u svim segmentima.

Konstatovano je da je proces atlanskih integracija važan za ukupnu stabilnost regiona, te da je na tom putu Crna Gora napredovala veoma dobrom dinamikom. Ocjenjeno je da ne postoje prepreke da se okonča ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Senatu SAD-a , te da se očekuje da će se, kroz odgovarajuće procedure, u narednom periodu, završiti ovaj postupak.

U razgovoru je ukazano da je važno da se prekine bojkot parlamenta od strane opozicije, te da se o svim pitanjima pokrene politički dijalog  u Skupštini. Pitanje okolnosti i dešavanja tokom izbornog dana  treba u potpunosti istražiti, razjasniti i i do kraja procesuirati u nadležnim institucijama.

Zaključeno je da je potrebno raditi na osnaživanju  institucija vladavine prava i borbi protiv korupcije, stalnoj integraciji  manjinskih naroda  u instituciije i, posebno,  kreiranju politika regionalnog razvoja, kao preduslova za ekonomska ulaganja u nerazvijenim područjima.

Mustafić boravi u Vašingtonu, na poziv članova Kongresa SAD-a, kao gost 65. Nacionalnog molitvenog doručka.

Portal Analitika