Društvo

Rampa u Zagoriču podignuta još desetak dana

Rampa na putnom prelazu "Zagorič-groblje", koja ne funkcioniše od 27. decembra prošle godine, trebalo bi da bude popravljena do kraja sljedeće sedmice, saopšteno je Pobjedi iz Željezničke infrastrukture.
Rampa u Zagoriču podignuta još desetak dana
Portal AnalitikaIzvor

Kako objašnjavaju, rampa ne radi zbog kvara ispravljača. Čeka se nabavka rezervnog dijela iz inostranstva, koji košta oko 700 eura.

"U ovakvim slučajevima, kad je rampa na putnom prelazu u kvaru, otpravnik vozova daje nalog mašinovođi da postupa po precizno propisanoj proceduri. Mašinovođa mora zaustaviti voz ispred putnog prelaza kako bi se uvjerio da je prolaz bezbjedan, pa tek onda nastaviti vožnju", saopšteno je Pobjedi iz ŽICG.

Na teritoriji glavnog grada i gradskih opština Golubovci i Tuzi ima devet putnih prelaza "Duklja", "Pričelje", "Zagorič groblje", "Zagorič", "Cijevna", "Bistrica", "Mahala", "Morača" i "Vukovci".

Od juna prošle godine ne rade ni rampe na dva putna prelaza u Zeti.

Na putnom prelazu "Bistrica" rampa je u kvaru od 17. juna prošle godine, kada su prilikom krađe baterija lopovi izazvali veliko oštećenje na elektronici. Rampa na putnom prelazu "Morača" ne radi od 19. juna zbog kvara ispravljača. U toku je tenderska procedura za nabavku novog, saopštili su iz ŽICG.

Pobjeda

Portal Analitika