Društvo

Jočić: Mugoša izabran protivzakonito za predsjednika Ljekarske komore

Doktor Aleksandar Mugoša protivzakonito je izabran za predsjednika Ljekarske komore Crne Gore, jer je biran iz redova delegata Skupštine, a ne članova Izvršnog odbora komore, kako nalažu propisi, kazao je bivši predsjednik tog strukovnog udruženja, Đoko Jočić.
Jočić: Mugoša izabran protivzakonito za predsjednika Ljekarske komore
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, na pres konferenciji, ocijenio da je Skupština Ljekarske komore, koja je održana juče, više ličila na miting „koji je urađen po scenariju delegata Skupštine iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Sindikata doktora medicine“.

Jočić je pojasnio da se, prema propisima Ljekarske komore, predsjednik tog udruženja bira iz reda članova izvršnog odbora komore, kojih ima devet.

''KCCG nije predložio svojeg kandidata za Izvršni odbor, i pored našeg insistiranja. Oni to nisu prihvatili, jer oni žele da biraju svoj izvršni odbor. Odgovorio sam da je ovo urađeno po zakonu, da treba da izaberu predsjednika iz redova izvršnog odbora'', rekao je Jočić u PR Centru.

Prema njegovim riječima, delegati Skupštine iiz KCCG i Sindikata dokora medicine su mimo zakona i statuta izabrali predsjednika Ljekarske komore iz redova Skupštine ljekarske komore, što je, kako je naveo, potpuno protivzakonito.

''Izabrali su doktora Aleksandra Mugošu koji je delegat za Skupštinu. Doktor Mugoša je mogao da se predlaže za predsjednika Skupštine, a ni u kom slučaju ne može da bude u izvršnom odboru i predsjednik Ljekarske komore'', istakao je Jočić.

On je najavio da će se obratiti nadležnim institucijama da utvrde da li su tačne njegove tvrdnje.

''To je bio jedan osmišljeni scenario jer je napadana Ljekarska komora da radimo nezakonito već duže. Podnijeli su protiv mene krivičnu prijavu za krivično djelo da smo krivotvorili zakazivanje skupštine za 29.decembar, međutim to nije tačno'', rekao je Jočić.

On tvrdi da je sve bilo u skladu sa zakonom. „To je bio sve njihov scenario da od Ljekarske komore naprave kriminogenu instituciju da bi komoru omalovažili i stvorili uslove da ovo urade što su juče uradili“.

''Što se tiče optužbi i krivičnih prijava, čekamo odluku držanog tužioca, a nakon toga ćemo preduzeti odgovarajuće mjere ukoliko budemo ja i Komora napadnuti jer je to teška mrlja na moj dosadašnji rad u ovom udruženju'', kazao je Jočić.

Bivši sekretar Ljekarske komore, Milan Radović, rekao je da je na Skupštini trebalo postupiti po dnevnom redu saziva koji je postojao i donijeti Statut.

''Imali su nekoliko mjeseci radne verzije Statuta i materijala da daju sugestije i da se pripreme za tu sjednicu. Stekao sam utisak da se nisu pripremali, i svjesno su to prekočili'', smatra Radović.

 </p>

 

(pr centar)

Portal Analitika