Svijet

Anonimusi objavili brojeve službenika Bijele kuće?

Hakerska grupa poznata kao Anonimusi (Anonymous) navodno je napala novu Trampovu administraciju i na internetu objavila brojeve telefona osoblja Bijele kuće.
Anonimusi objavili brojeve službenika Bijele kuće?
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi B92, oni su pozvali na bojkot i sankcije protiv Sjedinjenih Država.

Navodne brojeve telefona objavili su na posebnom sajtu Linija za komentarisanje Bijele kuće, a zatim i na Tviteru (Twitter).

- Otvorena komunikacija je stub dobre demokratije - navodi se na sajtu.

Anonimusi pozivaju na akcije protiv Trampa i traže da se uvede zabrana na putovanje građana Sjedinjenih Država, te da se bojkotuju proizvodi iz SAD.

Takođe, na Jutjub (YouTube) su postavili snimak kojim najavljuju poziv na „BDStheUS“ - što znači „bojkotujte, razotkrijte i sankcionište SAD“ (boycott, divest and sanction the US), navodeći da Trampa ne interesuju međunarodna, ljudska prava ili pristojnost.

- Kao građani svijeta, moramo se ujediniti protiv tiranije bez obzira na to gdje se pojavi, i moramo joj se suprotstaviti - navode haktivisti.

3101anonOni pozivaju međunarodnu zajednicu da se „bez obzira na polazišta i ideologije“ ujedini u međunarodnom bojkotu protiv SAD „dok Trampovom režimu ne dođe kraj“.

- Ovo nije napad na vas, već čvrsta i neophodna akcija protiv uspona tiranije nad vama - navode Anonimusi obraćajući se građanima SAD.

Hakeri od građana SAD traže da se „oslobode Trampovog režima“ zahtjevom za impičment i ističu da protesti nisu dovoljni da Tramp padne.

- Uzmite natrag svoj rad iz džepova tirana, napravite pometnju na tržištima na koja su tako ponosni i uzmite u vlast svoje ruke izgradnjom društva i masovnom saradnjom. Zaboravite na rad „da Amerika ponovo postane velika“. Danas možemo čovečanstvo ponovo da učinimo velikim - ističu Anonimusi i završavaju poruku riječima „Tiranija nas očekuje“.

Hakeri su ranije na Tviteru naveli da će Tramp zažaliti zbog naredne četiri godine, jer ima „finansijske i lične veze sa ruskim mafijašima, trgovcima djecom i onima koju peru novac“.

Izvor i foto: B92.net/Twitter

Portal Analitika