Politika

Bečić - Freriksen: Politička i institucionalna kriza u Crnoj Gori nije ništa novo

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se u prostorijama Demokrata u Podgorici sa Lesli Freriksen, šeficom političkog i ekonomskog sektora u Ambasadi SAD u Crnoj Gori.
Bečić - Freriksen: Politička i institucionalna kriza u Crnoj Gori nije ništa novo
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku, kojem su prisustvovali Generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, i savjetnik u političkom i ekonomskom sektoru američke Ambasade, Zlatko Ivanović, bilo je riječi o političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim naglaskom na bojkot parlamenta od strane cjelokupne opozicije, kao i na razrješenje političke situacije u Budvi.

Bečić je gospođu Freriksen upoznao sa činjenicom da su nakon tačno desetogodišnjeg razdoblja, u kojem je DPS proizveo brojne političke afere u Budvi. 

''Krenuli smo da radimo ozbiljno i odgovorno u korist Budve i svih njenih građana. Ova primorska opština jasna slika i prilika vladavine DPS-a, kako nešto što može da bude sjajno, bezakonjem, korupcijom i haosom dovesti do ivice propasti'', istakao je Bečić.

Kada je u pitanju bojkot Parlamenta od strane opozicije, Bečić je saopštio da oni bojkotuju Parlament u zemlji u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, u zemlji u kojoj je na vlasti posljednji diktatorski režim u Evropi. Stoga, kako je naglasio, bojkot je jak demokratski odgovor, koji vlast bez obzira na sve pokušaje ne može obesmisliti.

Predsjednik Demokrata je istakao da politička i institucionalna kriza u Crnoj Gori nije ništa novo. 

''Brojne ovakve političke i institucionalne krize smo pokušali da rješavamo u prošlosti, ali smo od strane režima uvijek bili izigrani. Od afere Snimak, preko organizovanih kriminalnih grupa, do terorističkih napada – put je kojim DPS dolazi do većine na izborima'', kazao je Bečić.

Bečić je na  kraju sastanka istakao da Demokrate bojkotom brane Ustav Crne Gore, koji propisuje da se ne može priznati ona vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na izborima.

Portal Analitika