Crna hronika

Tužilaštvo provjerava ko je u Skupštini pronevjerio desetine hiljada eura

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici otvorilo je istragu zbog sumnje da je 2015. godine u Skupštini Crne Gore pronevjereno desetine hiljada eura na ime falsifikovanih putnih naloga. Kako je Pobjedi potvrđeno iz više izvora, provjere su pokrenute nakon što je izabrano novo rukovodstvo parlamenta na čelu sa Ivanom Brajovićem, a po prijavi sekretara Skupštine, sada pokojnog Siniše Stankovića.
Tužilaštvo provjerava ko je u Skupštini pronevjerio desetine hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta zaplijenili su dokumentaciju iz Skupštine i predali je Tužilaštvu, koje je odmah krenulo u provjere. Istraga ukazuje da su falsifikovani potpisi na putnim nalozima pomoću kojih je podizan novac sa blagajne. Članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju su prošle godine dva puta vratili finansijski izvještaj za 2015. godinu. Zahtijevali su podrobnije objašnjenje stavke  „ostale naknade“.

Poslanici su tražili da im se dostave sve odluke na osnovu kojih je isplaćivan novac i obrazloženje gdje je utrošeno 300.000 eura koje je bil zavedeno pod stavkom „ostale naknade“. U periodu kada su nastali falsifikovani nalozi na čelu parlamenta bio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić.

Za sada nije poznato da li je Osnovno državno tužilaštvo protiv nekog službenika ili više njih pokrenulo istragu ili samo provjerava sporne putne naloge kako bi došli do imena osumnjičenih. U daljim danima istrage biće poznato koliko je oštećen budžet države. 

Pobjeda

Portal Analitika