Politika

DPS: Niko bolje od DPS-a ne poznaje Rankovu principijelnost i poštenje

Ranku Krivokapiću se nema što odgovoriti na njegova kukavičja saopštenja osim – đe si bio punih 18 godina. Eto, priznaćemo mu onih sedam koje je, prije koalicije sa Demokratskom partijom socijalita, proveo u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, gdje je sigurno platu primao iz nekog imaginarnog budžeta, a ne onoga koji je kreirao upravo Slobodan Milošević, navodi se u saopštenju DPS-a dostavljenom Portalu Analitika.
DPS: Niko bolje od DPS-a ne poznaje Rankovu principijelnost i poštenje
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Demokratske partije socijalista prenosimo integralno:

"Niko Ranka i njegovu principijelnost, dosljednost i poštenje ne poznaje bolje nego DPS. Uvjerili smo se u to bezbroj puta za skoro dvije decenije veoma bliske saradnje. Danas je razumljiva njegova frustracija nakon gubitka fotelje sa kojom je bio srastao i svih privilegija koje su išle uz tu „specijalnu“ fotelju. Što se „spajanja“ sa Demokratskim frontom tiče, Krivokapić se sam spojio onog momenta kad je pristao da zajedno sa njima sprovodi politiku tuđih interesa u Crnoj Gori, suprotno svom retoričkom zalaganju za euroatlantske integracije. Srećom, nije to bilo opredjeljenje ukupnog biračkog tijela nekadašnjeg SDP-a, već rezultat lične frustracije i osvetništva bivšeg predsjednika crnogorske Skupštine. A rezultat je odlično poznat – sveo je partiju na monetu za potkusurivanje anticrnogorskih interesa.

Ranko je svoja naglabanja povodom jedne davnašnje izjave ruskog ministra Sergeja Šojgua, koja se ni na koji način nije odnosila na Crnu Goru, mogao provjeriti u vrijeme kad je po sopstvenom hvalisanju kao prvi Sloven na čelu OEBS imao ambiciju da riješi ukrajinsku krizu. Sad to može još bolje uraditi  preko svog novog gazde vojvode Mandića. Ali neće to nikad ni pokušati, zna on da od toga nema ništa. Njegova politička veličina posljednjih godina se ogleda u krupnim lažima i rijetko viđenom umišljaju.

Za siguran korak DPS-a neka Ranko ne brine, a i mi ćemo ga podsjećati na njegove hvalospjeve: "Milo Đukanović predstavlja visoko stablo u istorijskoj šumi Crne Gore”; “Nije lako biti najprvi, nije lako voditi, a ovu koaliciju vodi lider Milo Đukanović koji omogućuje da “naprijed Crna Goro” bude stalno i sigurno”. Znao je u svojim umovanjima i da zamišljeno upozori: "Svi cete Mila prije mene izdati". Kako li tek izgleda njegova izdaja, kad vjernost Crnoj Gori ovako demonstrira".

Portal Analitika