Crna hronika

Kotor: Pronađena automatska puška sa 29 metaka

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, preduzimajući aktivnosti na prevenciji kriminaliteta, jutros u ranim jutarnjim časovima na brdu Merčerov brijeg na teritoriji Opštine Kotor pronašli skrivenu automatsku pušku sa okvirom i municijom.
Kotor: Pronađena automatska puška sa 29 metaka
Portal AnalitikaIzvor

„Policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju ilegalnog posjedovanja oružja i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta, jutros 30.01.2017. godine oko 07,00 časova, u reonu brda Merčerov brijeg nadomak Starog grada u Kotoru, pronašli improvizano sklonište koje je bilo prekriveno kamenjem i zaštićeno plastičnom vrećom. U improvizovanom skloništu se nalazila sakrivena automatska puška marke M70 AB cal.7,62 mm pored koje se nalazio okvir sa 29 metaka“, saopšteno je iz Uprave policije.

Pronađeno je oružje, okvir i municija su izuzeti od strane kriminalističkih tehničara OB Kotor i biće proslijeđeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Preduzimaju se i druge operativne mjere i radnje u vezi sa ovim događajem.

O navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji događaja nakon sprovedenih vještačenja.

Portal Analitika