Politika

SNP i DF pregovaraju o zajedničkom nastupu na izborima u NK

Socijalistička narodna partija, Demokratski front vode pregovore o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Nikšiću, saznaju Dnevne novine. U pregovore je uključen i Demos, kao potencijalni treći subjekat ove koalicije.
SNP i DF pregovaraju o zajedničkom nastupu na izborima u NK
Portal AnalitikaIzvor

Funkcionerka Demosa u Nikšiću Anka Vukićević kazala je Dnevnim novinama da konačna odluka još nije donesena, ali da je njena partija prisustvovala sastanku koji je incirao DF.

“Za sada nema ništa novo. Mi jesmo prisustvovali sastanku koji je inicirao DF, ali se tu samo razgovaralo o opcijama, i potencijalnim koalicijama, ali bez konačnog dogovora. Bilo je pred-loga da cijela opozicija bude zajedno, ili DF na jednoj strani, a na drugoj građanska koalicija, ili da svi idemo samostalno. SDP izlazi samostalno, a URA ide tim putem. Za sada konačna odluka nije donesena, kada se to dogodi, obavijestićemo javnost“, rekla je Vukićević.

Sa druge strane, u SNP su potvrdili da je zajednički nastup DF i SNP vrlo moguć.

“U toku su pregovori sa Demosom da i oni budu dio te koalicije, pojedini subjekti iz DF-a to traže. Nama je to prihvatljivo, sa predstavnicima Demosa pregovaramo, vidjećemo šta će biti“, kazao je predsjednik nikšićkog SNP-a Dragutin Raičević.

Raičević je rekao i da smatra da bi to bila dobra kombinacija, jer je riječ o istom biračkom tijelu, te da bi „za dan-dva sve trebalo da bude jasnije”.

Dnevne novine

 

Portal Analitika