Politika

Uljarevićeva: Opozicija da se međusobno ne napada u Nikšiću

Za opoziciju bi bilo najbolje da izađe zajedno na izbore u Nikšiću, ali, ni više kolona opozicije ne mora da znači lošiji rezultat pod uslovom da tu postoji minimalna komunikacija i koordinacija, uz obavezno uzdržavanje od međusobnih napada, izjavila je za Pobjedu direktorica Centra za građansko obrazovanje Daloborka Uljarević.
Uljarevićeva: Opozicija da se međusobno ne napada u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

„Nije lako opozicionim partijama koje su ideološki, ali i po drugim osnovama, raznorodne da formiraju zajedničku vlast. Ipak, vidjeli smo kroz primjer Kolašina, nedavno Budve i sada se već čini izvjesnijim i Kotora da se to može postići. To jeste kapital koji bi opozicija morala valorizovati i tokom izborne kampanje u Nikšiću nezavisno od toga kako formacijski bude išla“, kazala je ona.

Kako je dodala, više je nego jasno da će DPS imati svog jakog kandidata i da na to može da odgovori samo zajednički kandidat opozicije.

„Ali, sadašnja konstelacija odnosa na opozicionoj sceni, i pored određenih usaglašenih akcija, ne ohrabruje da se taj nivo saglasnosti može postići“, kazala je ona.

Kako je dodala, vlast ne treba da se zanosi da joj je ugodna pozicija bojkota parlamenta od strane opozicije

Navela je da je  bojkot parlamenta donio dvije nove i važne vrijednosti crnogorskoj opoziciji. "Prvi put je to jedinstven opozicioni pristup. Samim tim i pritisak koji on nosi značajno je jači ", istakla je ona.

 

Portal Analitika