Crna hronika

Novi detalji istrage pokušaja terorizma: Popov nudio Slavku Nikiću da bude glavni operativac?!

Ruski državljanin Vladimir Popov (36), kojeg crnogorski istražitelji terete za organizovanje kriminalne grupe koja je planirala terorističke napade u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine, na dan parlamentarnih izbora, tražio je od bivšeg srpskog obavještajca Slavka Nikića da se uključi i nudio mu konkretnu operativnu ulogu , saznaje Pobjeda.
Novi detalji istrage pokušaja terorizma: Popov nudio Slavku Nikiću da bude glavni operativac?!
Portal AnalitikaIzvor

Izvori bliski istrazi tvrde da postoje dokazi da je Popov sa Podgoričaninom Ananijem Ninom Nikićem u proljeće prošle godine posjetio Slavka Nikića i tražio od njega da bude jedan od ključnih organizatora grupe koja je trebalo da ,,izazove haos u Crnoj Gori“.

Namijenjena uloga Bivšem operativcu srpske službe, koji je svojevremeno djelovao na Kosovu, nuđeno je da organizuje dolazak što većeg broja ljudi ispred zgrade Skupštine, nabavi oružje, štitnike, telefone - sve što je potrebno da bi akcija nasilnog zauzimanja vlasti uspjela.

Slavko Nikić je, prema saznanjima Pobjede, trebalo da bude glavni operativac čitave akcije, ali je ta uloga - pošto su organizatori terorističkih napada procijenili da je on nepouzdan - na kraju dodijeljena Aleksandru Saši Sinđeliću.

Bivši obavještajac je pred srpskim istražiteljima ispričao da ga je Ananije Nikić, koji je blizak sa liderom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, zvao i tražio da ispuni „zadatak za njega i prijatelje iz Rusije“.

Novi dokazi pomoći će crnogorskim vlastima da zaokruže istragu koja će uskoro biti proširena i na osobe iz Crne Gore.

Opširnije u Pobjedi

 

 

Portal Analitika