Svijet

Mej o Trampovoj odluci: Svako svoju politiku vodi

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da je Vašington odgovoran za svoju izbjegličku politiku, prenosi AFP.
Mej o Trampovoj odluci: Svako svoju politiku vodi
Portal AnalitikaIzvor

Agencija ocjenjuje da je ona time odbila da osudi uredbu koju je američki predsjednik Donald Tramp donio o obustavi priliva izbjeglica u SAD.

"SAD su odgovorne za američku politiku o izbjeglicama. Britanija je odgovorna za britansku politiku o izbjeglicama", rekla je Mej na konferenciji za novinare u Ankari, nakon što su je novinari više puta pitali šta misli o Trampovoj uredbi.

Mej je, inače, posjetila Bijelu kuću i razgovarala sa Trampom, kao prvi strani lider sa kojim se on sastao otkako je inaugurisan za predsjednika SAD.

Na istoj konferenciji za novinare u Ankari, gdje je Mej danas u posjeti, turski premijer Binali Jildirim rekao je, komentarišući Trampov potez, da podizanje zidova neće riješiti probleme s izbjeglicama sa kojima se svijet suočava.

Izvršnom uredbom koju je Tramp juče potpisao, na četiri mjeseca se obustavlja priliv izbjeglica u SAD i privremeno se zabranjuje putnicima iz šest zemalja sa muslimanskom većinom da uđu u SAD, dok je zabrana za državljane Sirije uvedena na neodređeno vrijeme.

Portal Analitika