Politika

Demokrate: Nikić nije pružao prevodilačke usluge Bečiću

Demokratska Crna Gora demantovala je navode da je Ananije Nino Nikić pružao prevodilačke usluge predsjedniku njihove partije Aleksi Bečiću. Podsjetimo, poslanica DF-a Marina Jočić ustvrdila je na svom Fejsbuk profilu, što je prenijela Pobjeda, da je Nikić pružao prevodilačke usluge gotovo svim opozicionim strankama uključujući i Demokrate.
Demokrate: Nikić nije pružao prevodilačke usluge Bečiću
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje Demokrata prenosimo bez redakcijskih intervencija:

„U "Pobjedi" od 28. januara 2017., pod naslovom "Prevodio Mandiću, Krivokapiću, Bečiću, Miliću, Amfilohiju" objavljen je brutalno neistinit navod da je Ananije Nino Nikić pružao prevodilačke usluge predsjedniku Demokratske Crne Gore, Aleksi Bečiću.

Dužni smo da sa indignacijom i bez odlaganja demantujemo ovakve neistine, koje vidimo kao krajnje tendenciozan pokušaj da se jedna od rijetkih partija koja odiše čistinom na neki način pred javnošću kompromituje i uprlja. Takvih pokušaja od strane nekih medija je bilo i ranije, biće ih, vjerovatno, i ubuduće, ali one koji generišu takve neistine ovom prilikom moramo da razočaramo činjenicom da će im efekat koji žele da postignu uporno izostajati jer se građani ne daju tako lako prevariti i svako ko drugačije misli žestoko i neopravdano potcjenjuje njihovu inteligenciju i kritičku svijest.

Da još jednom ponovimo: navodi objavljeni u današnjoj “Pobjedi” nemaju niti jednu dodirnu tačku sa stvarnošću jer se pomenuti Ananije Nikić nikada nije bavio prevođenjem za potrebe ni predsjednika Alekse Bečića, niti bilo koga drugog iz Demokrata.

Ovim putem apelujemo na sve medije da o Demokratama ne objavljuju nikakve neprovjerene informacije. O svemu što javnost želi o Demokratama da zna rado ćemo ih sami informisati jer Demokratska Crna Gora nema šta da krije.

Imajući u vidu koliko je značajno da saznamo sve detalje o dešavanjima oko 16og oktobra, cijenimo da je u interesu i opozicinih političkih subjekata i medija koji iole drže do svog ugleda u narodu i među čitaocima, ali i cijele javnosti da se ne objavljuju nikakve neistinite tvrdnje, nego isključivo tačne, provjerene, objektivne, pouzdane i kredibilne informacije.“

Portal Analitika