Košarka

Tanjević: Radonjić je Zvezdina najveća zvijezda

Crvena zvezda nikada nije bila prvak Evrope, ali ono što ove sezone radi na čelu sa Dejanom Radonjićem može da se etiketira kao istorijska sezona jer u nikada jačoj konkurenciji drži lekcije velikanima i skupocjenim gigantima. Na dobrom je putu da se plasira u Top 8.
Tanjević: Radonjić je Zvezdina najveća zvijezda
Portal AnalitikaIzvor

Sve to pomno prati i selektor Crne Gore Bogdan Tanjević. Popularni Boša je oduševljen šta radi njegov bivši učenik iz Budućnosti.

„Nemam dilemu - Dejan Radonjić je Zvezdina najveća zvijezda. Zbog načina na koji vodi ekipu ove i prošle godine i ostvarenjima koja se svrstavaju u prava mala košarkaška čuda, smatram da je već sa crveno-bijelima napravio jedno od najvećih trenerskih ostavrenja u posljednjih deset godina. Blizu je da rezultatski prevaziđe i Duška Vujoševića koj se s Partizanom plasirao na fajnal-for“, kaže Tanjević za Alo.

Boša upozorava na pritisak koj ise stavara oko crveno-bijelog tima i Radonjića poslije serije fenomenalnih rezultata.

„Takav pritisak teško izdržavaju čak i ekipe u koju su skrkani milioni, a kamoli Zvezda koja se na nestvaran način bori sa svim košarkaškim gigantima. Klub je odlično organizovan, ali je činjenica je da imaju najteža putovanja i najmanje vremena za odmor. Ovo je neravnopravna borba sa klubovima koji imaju i po 35.000.000 eura kao što je to slučaj sa CSKA ili Barselonom koja se 20.000.000 eura gleda u leđa Zvezdi“, ističe Tanjević.

On se nada da će Radonjić i naredne sezone predvoditi crveno-bijele...

„Svim srcem navijam za to da Crvena zvezda i Radonjić nastave saradnju. Biće ga teško zadržati ali nije nemoguće. Možda će njemu odgovarati uslovi koje Zvezda može da mu obezbjedi, možda čovjek više voli da živi u Beogradu nego u Barseloni ili Atini. Radonjić pravi istorijsku priču sa Zvezdom a to često može da bude i veći izazov od milionskih ponuda, koje nigdje neće pobjeći“, kaže Tanjević.

Portal Analitika