Društvo

Nikolić smijenjen sa mjesta načelnika Klinike za bolesti srca, ne zna se da li je podnio ostavku

Centrom za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore od srijede rukovodi direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović ali još uvijek nije jasno da li je dosadašnji načelnik Aleksandar Nikolić podnio ostavku i da li napušta KCCG. Portal Analitika je kontaktirala Nikolića, ali on nije htio da daje izjave o ovom slučaju.
Nikolić smijenjen sa mjesta načelnika Klinike za bolesti srca, ne zna se da li je podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Kako je za Portal Analitika rečeno iz Kliničkog centra, Nikolić ova dva dana normalno obavlja svoje radne aktivnosti.

Nikolić, kako je rečeno Portalu Analitika, nije podnio ostavku direktorici Zorici Kovačević. Ministar zdravlja Kenan Hrapović je takođe rekao za Vijesti da ni njemu ostavka nije dostavljena.

Nikolić je od 2009. godine angažovan u Kliničkom centru, nakon što je, kako je tada objavljeno, sa Ministarstvom potpisao ugovor da za svaku operaciju dobije 500 eura i da unaprijedi rad tog odjeljenja.

Pobjeda je iz pouzdanih izvora dobila potvrdu informacije da je ministar zdravlja Kenan Hrapović, sa direktoricom Kliničkog centra Zoricom Kovačević, u srijedu obišao Kliniku za bolesti srca, u okviru koje je i Centar za kardiohirurgiju, gdje su održali i sastanak sa zaposlenima. U okviru Klinike za bolesti srca je i Centar za kardiologiju.

Ljekari i ostalo osoblje Centra za kardiohirurgiju, saznaje Pobjeda, iznijeli su niz pritužbi na rad dr Nikolića, zbog čega je menadžment odlučio da do rješavanja problema dr Bulatović rukovodi i ovim centrom.

Pobjeda kako su Nikolićeve kolege ukazale na to da on, navodno, nije uspostavio protokole i standarde na koje je, navodno, bio obavezan ugovorom. Žalili su se i na njegov odnos prema kolegama.

Novoimenovani načelnik Bulatović je za TVCG kazao da je do smjene došlo zbog organizacionih promjena u instituciji.

Portal Analitika