Fudbal

Novi Jaja Ture najbliži Romi

Atalantin vezista Frank Kesi je jedno od otkrića sezone i spada među najtraženije mlade fudbalere u Evropi. Poslije jeseni u kojoj je eksplodirao, reprezentativac Obale Slonovače je postao meta skoro svih velikih klubova u Italiji i Engleskoj.
Novi Jaja Ture najbliži Romi
Portal AnalitikaIzvor

Prvo je Juventus zagrizao udicu, potom i Milan, Inter, Liverpul, a prethodnih dana je Atalanta odbila ponude Pari Sen Žermena i Čelsija koje su se kretale oko 25.000.000 eura. Atalanta ima dva uslova: Minimalno obeštećenje od 30.000.000 eura i ostanak Kesija u klubu do juna.

Jedan klub je spreman da ispouni obje Atalantine želje - Roma.

Prema pisanju italijanskih medija, Roma sada vodi u trci za dovođenje Kesija. Vučica je spremila konstruktivan prijedlog koji ide na ruku Atalanti. Roma želi da sada kapariše Kesija za naredna ljeto, a da ga plati tek onog tamo ljeta. Pred početak sezone 2018/19. Romin plan je da sljedećeg ljeta dovede Kesija na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora u ljeto 2018. godine.

Cio transfer bi iznosio 30.000.000 evropskih novčnica, s tim da Roma ne bi svu vrijednost ispaltila u novcu već bi u posao uključila i dvojicu mladih fudbalera Rikarda Markicu i Marka Tuminela. Njihova vrijednost se procjenjuje na 5.000.000 eura, ali s obzirom kako Atalanta radi sa mladim fudbalerima, mogla bi u pomenutom tandemu da dobije vrijedan kapital.

Mozzartsport

Portal Analitika