Politika

IZBORI U NIKŠIĆU: Opozicija izlazi u više kolona

Opozicija će na lokalne izbore u Nikšiću izaći u tri ili četiri kolone, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije. Opcija koja je ranije najavljena - nastup u dvije kolone - gotovo je isključena imajući u vidu da su SDP, GP URA i Demokrate najavile da ne žele u predizborne koalicije sa Demokratskim frontom.
IZBORI U NIKŠIĆU: Opozicija izlazi u više kolona
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, već je izvjesna koalicija Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije.

DF u nikšićkoj opštini računa na podršku najmanje 28 odsto glasova i smatraju da bi ta koalicija imala sinergetski efekat. Tu opciju snažno podržavaju u centrali Fronta uključujući i sve članove predsjedništva ali i prvi čovjek nikšićkog SNP-a Dragutin Bato Raičević.

Raičević se na zajedničkom sastanku održanom prošle nedjelje čvrsto zalagao za koncept DF-a – jedna lista i jedan kandidat za gradonačelnika.

Treći partner

Kao treći mogući partner u toj potencijalnoj koaliciji pominje se Demos Miodraga Lekića. Tu opciju, prema izvorima Pobjede, snažno zagovara predsjednik Izvršnog odbora te stranke Goran Danilović koji je pristalica čvršćeg vezivanja za Demokratski front u Nikšiću.

Daniloviću ne idu na ruku istraživanja javnog mjenja po kojima su Demos kao i SNP nešto ispod cenzusa od tri odsto.

Izvori Pobjede međutim tvrde da i lokalni odbor Demosa u Nikšiću nije previše naklonjen opciji koalicije sa Demokratskim frontom.

- U odboru, nakon odlaska Dragiše Janjuševića, dominantnu riječ imaju ,,procrnogorski“ članovi Demosa uključujući i Anku Vukićević, koji- ako već nema jedinstvene liste- nijesu za čvršće vezivanje sa Frontom, rekao je izvor.

Socijaldemokratska partija će na izborima izaći samostalno. Njen predstavnik Željko Nikolić kazao je ranije Pobjedi da su na raspolaganju za ,,ostale vidove saradnje“.

- Saradnja ostaje za ostale vidove- kontrola biračkih mjesta i kontrola biračkih spiskova- naveo je tada Nikolić.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika