Protokol

Brajović - Mekluni: Stručna podrška UN-a u interesu razvoja cijelog društva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas koordinatorku sistema Ujedinjenih nacija i šeficu Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj - UNDP u Crnoj Gori, Fionu Mekluni, sa kojom je razgovarao o saradnji Skupštine sa međunarodnim organizacijama, te potrebi objektivnog sagledavanja postignutih rezultata u cilju iznalaženja najboljih modela za razvoj društva u cjelini.
Brajović - Mekluni: Stručna podrška UN-a u interesu razvoja cijelog društva
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine, Mekluni je upoznala Brajovića sa Programom UN i UNDP u Crnoj Gori za narednih pet godina, kao i okvirnim planom koji sadrži 17 održivih ciljeva. Ocijenjeno je da u realizaciji tog plana Skupština Crne Gore ima izuzetno značajnu ulogu.

Predsjednik Brajović iskazao je spremnost da u realizaciji projekta „Parlamentarni nadzor upravljanja javnim finansijama“ nakon završetka potrebne procedure u koju su uključeni drugi državni organi, učestvuju radna tijela Skupštine Crne Gore.

- Možemo biti zadovoljni intenzitetom i dinamikom zajedničkih aktivnosti, stepenom realizacije planiranih projekata i strateški orijentisanih programa koji prate razvojne potrebe Crne Gore. Za našu zemlju je od posebne važnosti ekspertska podrška međunarodnih organizacija u reformama i jačanju kapaciteta institucija, koje realizujemo u okviru procesa evropske integracije - izjavio je predsjednik Brajović.

Portal Analitika